FinansWatch

"Vi må rette blikket indad"

Bankdirektører på kant med loven er et problem for kollegerne, lød det fra Peter Straarup, der samtidig fordømte de lidt for dristige - hvis de da er skyldige.

Sigtelser for kursmanipulation og andet skidt har efterladt dybe sår i finanssektorens omdømme. Vi må rette blikket indad, lød det i dag fra Danske Bank-direktør og formand for Finansrådet Peter Straarup ved rådets årsmøde.

"Jeg vil derudover gerne understrege, at vi naturligvis også finder det overordentligt problematisk, når vi mere end en enkelt gang har oplevet, at nogen i kredsen er anklaget for at træde på den anden side af, hvad loven tillader. Endnu er ingen dømt, men flere bankdirektører og personer i og omkring bankledelser er sigtet for blandt andet kursmanipulation. Det er selvfølgelig helt og aldeles uacceptabelt, hvis der er hold i sigtelserne," sagde Straarup og fortsatte:

"Jeg vil gerne benytte denne platform til at understrege, i hvor høj grad Finansrådet tager afstand fra enhver form for snyd på vægtskålen. Blot hvis nogen skulle være i tvivl. Bankers væsentligste aktiv er tillid. Der er kun én vej. Vi må rette blikket indad. Vi må opføre os redeligt. Det er den eneste vej til at genskabe tilliden hos de mange, der betror os deres økonomi. Det er den eneste vej til at rette op på det - tør jeg godt kalde det - ramponerede billede, der tegnes af vores sektor."

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs