FinansWatch

Børsoptur for storbankerne

Danske Bank går frem på nyheden om den nye, svenske storaktionær, mens Nordea og FIH står til at få lidt af efterårets Pandora-nedtur afbødet.

Det har ikke været den værste formiddag på fondsbørsen for landets største banker.

Danske Bank går således solidt frem med 4,26 pct. på baggrund af nyheden om bankens nye, svenske storaktionær Cevian.

Det er dog langt fra C20-indeksets største stigning, som smykkefirmaet Pandora tegner sig for. På baggrund af et regnskab, der bredt betegnes som "mindre skuffende end ventet", går Pandora op med 14,1 pct.

Tidligere på dagen bød smykkekæmpen dog på stigninger over 20 pct. Men selv om man er faldet lidt tilbage er det stadig en slags plaster på såret i FIH Erhvervsbank og Nordea, der begge har anseelige interesser i Pandora, der åbnede 2011 i kurs 338, faldt til 34,3, og nu ligger i kurs 56,9.

Nedturen havde ved udgangen af tredje kvartal skåret værdien af Nordeas aktier 268 mio. kr. mens FIH står til et papir-tab på 893,5 mio. kr.

Også Jyske Bank og Sydbank er oppe, og tegner sig for stigninger på henholdsvis 0,34 pct. og 2,39 pct.

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs