FinansWatch

Avis: Sulten børsaktivist samler tropperne i London

Børsen skriver, at den svenske aktivistfond Cevian Capital, der skulle være på vej til at købe sig ind i et stort dansk selskab, eksempelvis Danske Bank, er igang med at samle ligesindede i London.

Børsen skriver, at den fra centrale kilder erfarer, at Cevian Capital senere på ugen har møder med flere hedgefonde i London, hvor den svenske aktivistfond skal samle opbakning til at gå ind i en stor dansk børsnoteret virksomhed.

Planen er, at sætte sig på en post et sted mellem 5 og 15 pct. og herfra søge direkte indflydelse i den endnu unavngivne virksomhed. Den er ikke bekræftet fra Cevian Capital selv, som ellers i går i Børsen fortalte - noget overraskende - om et forestående angreb på dansk territorium.

Det er normal praksis, at aktivist- og hedgefonde finder sammen og dermed kan mønstre en større pengekasse, således at man aktiemæssigt får en position så stor, at de enten kan kræve en bestyrelsespost og dermed påvirke selskabet indefra, eller også er posten så stor, at man kan blokere for, at generalforsamlingen kan stemme visse ting hjem, som man eksempelvis så var ved at ske, da ISS-handlen faldt til jorden for nogle uger siden.

Børsen skriver, at den har talt med samtlige bestyrelsesformænd i C20, men ingen af dem ønsker at kommentere på, om de har været været i dialog med Cevian.

Avisen skriver ligeledes, at der i går kom ny næring til rygterne om, at det skulle være Danske Bank, som Cevian er på vej ind i, da Morgan Stanley de seneste handelsdage har købt flittigt op i aktien.

Danske Banks lederskifte som markedsføring for svensk aktivistfond?

ATP: Svært ved at se det negative i aktivistfonde 

Mere fra FinansWatch

ATP og Mærsk-ejer satser stort på aarhusiansk jordvarmeanlæg

Landets største pensionspengekasse, ATP, gør nu klar til at investere i at hente vedvarende energi op af jordens indre. Sammen med energiselskabet NRGI og A.P. Møller Holding bliver ATP medejer af selskabet Innargi, der skal etablere et geotermisk anlæg under jorden i Aarhus.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs