FinansWatch

Pengepriser.dk er blevet forvirrende

Privatøkonomisk rådgiver er ikke imponeret over ny mulighed på pengepriser.dk.

De store banker står ikke alene med kritikken af et nyt sammenligningsgrundlag på pengepriser.dk, som som Finansrådet og Forbrugerrådet indførte tidligere på året. Kritikken går på, at man nu i højere grad end tidligere sammenligner æbler og pærer, fordi nogle banker bruger realkreditpriser i beregningen, mens andre nægter, fordi det langtfra altid er det bedste produkt for kunden.

Privatøkonomisk rådgiver Kim Valentin, Finanshuset i Fredensborg ærgrer sig over det nye tiltag på pengepriser.dk.

»Det er forvirrende og ærgerligt. Det er meningen, at det skal give et hurtigt overblik over de reelle udgifter ved at være kunde i bankerne, men der kan nu sættes spørgsmålstegn ved, om det er tilfældet.«

Kim Valentin er overbevist om, at Finansrådet ikke kan leve med den nuværende situation og foreslår følgende feature på hjemmesiden for at fjerne forvirringen:

»Hvis man vil fastholde at have realkreditpriser med, kan man gøre det obligatorisk at skulle oplyse, om ens nuværende lån ligger inden for loftet for at kunne optage et realkreditlån på 80 pct. af boligens værdi. Hvis det gør det, kan man få vist prisen baseret på realkreditlån, men hvis det ikke er tilfældet, er det priserne for bankprodukterne, som man får vist.«

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs