FinansWatch

Minimumsindskud for professionelle investorer hæves

Fremover skal investeringsprospekter have et minimumsindskud på 750.000 kr., hvis det skal henvende sig til professionelle investorer og dermed undgå Finanstilsynets skarpe eftersyn.

Investeringsprospekter, der har et minimumsindskud på under 400.000 kr. skal godkendes af Finanstilsynet, der vurderer, om private investorer vil være i stand til at tolke alle risici. Men nu blive beløbsgrænsen hævet til 750.000 kr., skriver Børsen.

Det er et nyt EU-direktiv, der skal beskytte private investorer, da man skønner, at det i dag ikke længere er usædvanligt, at private investerer mere end 400.000 kr.

"Man kan godt forestille sig, at det vil betyde, at flere prospekter for denne type udstedelser skal godkendes af os. Ellers skal de sætte minimumsinvesteringen højere," siger Henrik Kurtmann, specialkonsulent i Finanstilsynet til Børsen.

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs