FinansWatch

Kan du gøre det bedre end ECB?

ECB har lanceret et spil til iPhone, hvor brugeren skal forsøge at holde inflationen under to pct.

Sidder du med følelsen af, at centralbankchef Mario Draghi har overtaget et simpelt job, der mest af alt handler om at læse nyheder og justere renten? Så er ECB's nye App til iPhone måske noget for dig.

Spillet hedder €conomia og kan hentes i iTunes Store her. Reuters-redaktøren Ross Finley har prøvet spillet og giver en kort anmeldelse på bloggen MacroScope.

Spillets mål er simpelt: Inflationen skal holdes under 2 pct. Men Ross Finley hæfter sig især ved, at de tilgængelig instrumenter er lige så simple: Renten kan hæves, sænkes eller fastholdes.

Derudover kan spilleren holde sig opdateret på nyhedsstrømmen og så ellers se til, mens økonomien udvikler sig.

Det er dermed ikke muligt for spilleren at opkøbe sydeuropæisk statsgæld eller udstøde nødlån til kriseramte finansielle institutioner.

På Apples hjemmeside fremgår det, at personer, der har hentet spillet, også har hentet det populære spil Angry Birds. Ross Finley antyder dog, at de to ikke er umiddelbart sammenlignelige på underholdningsniveau.

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs