FinansWatch

Centralbankers guldkøb på højeste niveau i fire årtier

Verdens centralbanker købte i årets tredje kvartal mere guld end i noget andet kvartal siden Bretton Woods-systemet kollapsede i 1971.

148,4 ton guld lå nettokøbet på for centralbankerne i tredje kvartal, og det er betragteligt større end tidligere oplyst. Det var især et markant fald i prisen for ædelmetallet i september, der ansporede opkøb til udvidelse af reserverne.

 Det skriver Financial Times.

Ifølge analytikere var det hovedsageligt centralbanker i spirende vækstøkonomier, der stod bag de største opkøb, siden sidst dollar var knyttet til guld i forsøget på at diversificere sine voksende valutareserver.

"Centralbankers opkøb har det med at følge en anden rytme end rent investeringsmæssige køb af guld. De er ofte baseret på mål bestemt tidligere på året som en andel af valutareserverne," siger Marcus Grubb, investeringschef i guldindustriens lobbygruppe World Gold Council, til Financial Times.

Ritzau Finans

Mere fra FinansWatch

Gjensidige løfter det danske resultat med en fjerdedel

Øget rejseaktivitet og erhvervskunder løfter Gjensidiges danske vækst, samtidig med at resultatet springer i vejret. "Nu står vi langt, langt stærkere, end vi nogensinde har gjort, og det skal vi kapitalisere på," lyder det fra koncerndirektør Mats C. Gottschalk.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs