Minister under pres i LD-sag

Hvis Beskæftigelsesministeriet ikke reagerer på afsløringen af millionbonusser og et omstridt aktiesalg i LD, står Rigsrevisionen klar i kulissen.
AF JESPER HØBERG OG PETER NYHOLM

Hvis Beskæftigelsesministeriet ikke reagerer på afsløringen af millionbonusser og et omstridt aktiesalg i LD, står Rigsrevisionen klar i kulissen.Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) er under pres fra Rigsrevisionen, mens hun fortsat overvejer, om hun skal indlede en undersøgelse af Lønmodtagernes Dyrtidsfond (LD).

Dyrtidsfonden er domineret af Socialdemokraternes gode venner i fagbevægelsen, mens Beskæftigelsesministeriet skal føre tilsyn med, om LD forvalter sine medlemmers tvangsopsparede midler på over 50 mia. kr. bedst muligt. Morgenavisen Jyllands-Posten har de seneste uger fortalt, hvordan tidligere LD-direktør Jeppe Christiansens nye firma, Maj Invest, scorer trecifrede millionbonusser på at gøre forretninger med LD på baggrund af en bonusaftale, der blev lavet, mens han stadig var LD-direktør. Derudover har flere branchekilder rejst kritik af prisen på en aktiehandel i april, da LD solgte sine sidste aktier i Maj Invest til Maj Invest selv.

Allerede abonnent?Log ind her

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr. Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

Med din prøveperiode får du:

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Skal indeholde mindst 6 tegn
Skal indeholde mindst 2 tegn
Skal indeholde mindst 2 tegn

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også