FinansWatch

Minister under pres i LD-sag

Hvis Beskæftigelsesministeriet ikke reagerer på afsløringen af millionbonusser og et omstridt aktiesalg i LD, står Rigsrevisionen klar i kulissen.

Hvis Beskæftigelsesministeriet ikke reagerer på afsløringen af millionbonusser og et omstridt aktiesalg i LD, står Rigsrevisionen klar i kulissen.Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) er under pres fra Rigsrevisionen, mens hun fortsat overvejer, om hun skal indlede en undersøgelse af Lønmodtagernes Dyrtidsfond (LD).

Dyrtidsfonden er domineret af Socialdemokraternes gode venner i fagbevægelsen, mens Beskæftigelsesministeriet skal føre tilsyn med, om LD forvalter sine medlemmers tvangsopsparede midler på over 50 mia. kr. bedst muligt. Morgenavisen Jyllands-Posten har de seneste uger fortalt, hvordan tidligere LD-direktør Jeppe Christiansens nye firma, Maj Invest, scorer trecifrede millionbonusser på at gøre forretninger med LD på baggrund af en bonusaftale, der blev lavet, mens han stadig var LD-direktør. Derudover har flere branchekilder rejst kritik af prisen på en aktiehandel i april, da LD solgte sine sidste aktier i Maj Invest til Maj Invest selv.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Lars Rohdes svanesang: Banker skal være forsigtige med udbytte

De danske banker bør passe på med at udbetale udbytte og lave aktietilbagekøb, opfordrer Nationalbank-direktør Lars Rohde på sit sidste årsmøde i interesseorganisationen Finans Danmark. Med udsigt til højere tab skal bankerne sikre et robust kapitalgrundlag.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs