FinansWatch

Blackrock taber tålmodigheden med ECB

Verdens største kapitalforvalter, Blackrock, har tabt tålmodigheden med ECB og sender mandag en opgaveliste med fire punkter til centralbanken.

Listen er udarbejdet af Blackrock Investment Institute, BII, i en større analyse.

Blackrock er ikke en "hr.-hvem-som-helst" på finansmarkederne, da kapitalforvalteren har 3345 mia. dollar under forvaltning.

"BII fortæller, at europæiske beslutningstagere bliver nødt til at gøre fire ting for at slutte krisen: Mere obligationsopkøb fra ECB, flere detaljer og mindre kompleksitet i redningsfonden, en reel restrukturering af gælden i Grækenland, Portugal og Irland med nedskrivninger for private investorer på 75-80 pct. og finanspolitisk disciplin, der ikke hæmmer den økonomiske vækst," skriver Blackrock Investment Institute.

BII lægger stor vækst på, at bankerne må rekapitaliseres, da der ellers er en risiko for, at manglende udlån vil hæmme væksten.

Skal aktiemarkederne stabiliseres, kræver det ifølge Blackrock en stærk indsats fra de europæiske politikere samt en kinesisk opblødning på de restriktioner, der i øjeblikket er for væksten.

"Globale aktier ser attraktive ud på grund af solid indtjeningsvækst og udbyttebetalinger, der overgår afkastet på obligationer i udviklede markeder," skriver Blackrock.

(Ritzau Finans)

Mere fra FinansWatch

Nationalbanken fastholder ønske om indgreb på boligmarkedet

Da priserne var højest, foreslog Nationalbanken et indgreb på boligmarkedet, der skulle få priserne til at falde. Forslaget fik ikke opbakning hos erhvervsministeren og priserne faldt uden indgrebet. Alligevel holder Nationalbanken fast i ønsket.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs