FinansWatch

Græske tilstande skjuler risiko for dansk krise

Investorernes flugt fra den sydeuropæiske uro til danske statsobligationer kan skjule over en voksende risiko for boligkrise og recession.

Foto: /ritzau/Thomas Borberg

Den voksende uro i Sydeuropa får investorer til at søge ly i danske statsobligationer.

Men selv om Danmarks statsgæld er halvdelen af gennemsnittet  end den i euroområdet, skal investorer ikke ignorerer problemerne i dansk økonomi.

Det vurderer cheføkonom i Handelsbanken, Jes Asmussen, ifølge Bloomberg. Han peger på risikoen for et til fald i boligpriserne på 10 pct. næste år kombineret med en stigende arbejdsløshed.

Alvorlige udsigter

Obligationsmarkedet er i uorden på grund af det, der sker i Sydeuropa og gældskrisen, lyder det fra cheføkonom ifølge Bloomberg, der peger på, at Danmark har allerede været i recession, og at det formentlig vil ske igen.

“Det er ret tydeligt, at udsigterne er ganske alvorlige,” siger han ifølge Bloomberg.

Jes Asmussens bekymring bliver bakket op af Det Økonomiske Råd, der for kort tid sagde, at ejendomspriserne vil være faldet 25 pct. i forhold til højdepunktet i 2007, når vi når udgangen af næste år.

 

Mere fra FinansWatch

Lars Rohdes svanesang: Banker skal være forsigtige med udbytte

De danske banker bør passe på med at udbetale udbytte og lave aktietilbagekøb, opfordrer Nationalbank-direktør Lars Rohde på sit sidste årsmøde i interesseorganisationen Finans Danmark. Med udsigt til højere tab skal bankerne sikre et robust kapitalgrundlag.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs