FinansWatch

Finansforbundet til angreb på Vestager

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestagers modvilje mod at stille nye garantier til bankerne er forfejlet, lyder det fra Finansforbundet.

Foto: Niels Hougaard

økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) er klar til at lade landets banker stå uden for nye, fælles EU-garantier til bankerne. Men det er en alvorlig fejl, lyder det fra de bankansattes fagforening.

Vestager klar til dansk enegang

"Finanssektoren er om noget en global sektor, og derfor skal man være meget varsom med at gå enegang. Hvis resten af EU-landene vælger en garantiordning, som Danmark ikke er med i, så risikerer vi, at det forvrider konkurrencen. Det er ikke lige det, virksomhederne og medarbejdere har brug for i øjeblikket, hvor vi allerede har mistet flere tusinde job på grund af krisen," skriver Michael Budolfsen, der er næstformand i Finansforbundet, i en meddelelse.

Han opfordrer ministeren til at indse at bankerne har svære vilkår for indeværende.

"Finansforbundet er enig i, at sektoren i videst muligt omfang skal kunne stå på egne ben, men regeringen må også forholde sig til det faktum, at det i øjeblikket er særdeles vanskeligt for en stor del af sektoren at skaffe kapital og likviditet på internationale markeder. Det gælder også for veldrevne virksomheder. Hvis Danmark ikke hægter sig på nye EU-garantiordninger, er der risiko for, at disse virksomheder kommer i store problemer."

Mere fra FinansWatch

Gjensidige løfter det danske resultat med en fjerdedel

Øget rejseaktivitet og erhvervskunder løfter Gjensidiges danske vækst, samtidig med at resultatet springer i vejret. "Nu står vi langt, langt stærkere, end vi nogensinde har gjort, og det skal vi kapitalisere på," lyder det fra koncerndirektør Mats C. Gottschalk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs