FinansWatch

Finanstilsynet politianmelder shortsalg af Amagerbanken

FC Capital Ltd er blevet politianmeldt for kursmanipulation samt for at overtræde forbuddet mod shortselling i forbindelse med Amagerbankens kapitaludvidelse sidste år i september. Opdateres.

Finanstilsynet politianmelder FC Capital Ltd.

Tilsynet mener, at selskabet har begået kursmanipulation samt overtrådt forbuddet mod shortselling.

Sagen drejer sig bl.a. om FC Capital Ltds handel med Amagerbanken-aktier i forbindelse med bankens kapitaludvidelse i september 2010.

Det skriver Finanstilsynet i en meddelelse.

I meddelelsen skriver Finanstilsynet, at man i forbindelse med Amagerbankens aktieemission har konstaterede, at der skete et stort naked short-salg i Amagerbanken-aktien, og at flere af shortsalgene skete, før investorerne reelt vidste, hvorvidt aktieemissionen ville blive gennemført.

Ingen mulighed for at levere

”FC Capital Ltd. solgte Amagerbanken aktier i starten af september 2010 hvor leveringen skulle være sket senest den 10. september 2010. FC Capital Ltd. ejede ikke de solgte aktier, men havde afgivet tegningsønske på nye aktier, der skulle bruge til levering de solgte aktier. FC Capital Ltd. opfyldte først deres leveringsforpligtigelser den 24. september 2010 hvor de nye og gamle aktier blev sammenlagt.”

Dermed mener Finanstilsynet, at FC Capital Ltd. Har overtrådt forbuddet mod short-salg, som de tjente 4,5 mio. kr. på.

I forhold til kursmanipulation skriver Finanstilsynet:

”Det er endvidere Finanstilsynets vurdering, at FC Capital Ltd. har overtrådt forbuddet mod kursmanipulation idet FC Capital Ltd.’s indlæggelse af salgsordrer og salg i markedet af Amagerbanken aktier gav markedet urigtige signaler om udbuddet i aktien, idet FC Capital Ltd. ikke havde nogen mulighed for at kunne gennemføre leveringen til den normale valør.”

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs