FinansWatch

Briter vil have bedre styr på nationalbanken

I en ny rapport om Bank of England fra "the House of Commons' Treasury Select Committee" er det gennemgående, at nationalbanken har brug for fornyelse og ændringer af driften.

Blandet andet ønsker man i rapporten at give finansministeren magt til at tage beslutninger i tider med finansiel krise, skriver Wall Street Journal.

"Linjerne for ansvarlighed mellem finansministeren, finansministeret og Bank of England i tider med finansielle problemer må være klare. I en krise, hvor
offentlige penge er på spil bør finansministeren have et statueret ansvar for at lede anliggenderne, inklusiv en begrænset speciel magt til at give direkte ordre til Bank of England," siger Treasury committee til Wall Street Journal.

I rapporten bliver der også omtalt en del ændringer af vedtægter vedrørende bestyrelsen af Bank of England. Nogle af de ændringer man mener, vil være gode for banken er at ændre perioden man kan sidde i bestyrelsen til 8 år, en ny betegnelse og tilføje ny magt til bestyrelsen.

Her til kommer det, at Treasury mener, at banken skal offentliggøre finansielle stabilitet mål, som giver udenforstående mulighed for at dømme bankens arbejde.

Ritzau Finans

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs