FinansWatch

S opgiver finansiel fusion

En kommission har brugt et år på at undersøge en sammenlægning af Nationalbanken og Finanstilsynet og vil vende tommelfingeren nedad. Nationalbankdirektør Nils Bernstein mener stadig, at fusionen er en fornuftig idé.

Foto: Snejbjerg Carsten Jyllands-Posten

Tidligere syntes Socialdemokraterne, at det var en god idé at lade Nationalbanken overtage Finanstilsynet for at få skærpet kontrollen med de danske banker.

Men nu er ideen skrinlagt, lyder det fra partiets finanspolitiske ordfører, John Dyrby Paulsen.

"Vi har tidligere foreslået, at det kunne være en mulighed. Tanken med fusionen med Nationalbanken var primært at styrke Finanstilsynet. Vi mener, at tilsynet er blevet styrket i mellemtiden. Derfor er det ikke aktuelt for os, og det er ikke noget, som regeringen barsler med eller kommer med et forslag om," siger Socialdemokratiets finanspolitiske ordfører John Dyrby Paulsen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs