FinansWatch

Milliardudsalg af pantebreve

Finansiel Stabilitet planlægger at sælge sit pantebrevsselskab med værdier på 2 mia. kr. Danske og udenlandske investorer står på spring for at købe pantebrevene, der ellers hidtil har været regnet for stort set usælgelige.

Foto: Carsten Andersen

Den statslige gravplads for fallerede banker, Finansiel Stabilitet (FS), er i al stilhed begyndt at forberede det største samlede salg nogensinde af pantebreve i danske villaer og erhvervsejendomme.

De omkring 4.000 mere eller mindre tvivlsomme pantebreve er de sørgelige rester af kuldsejlede investeringseventyr i Roskilde Bank, Fionia Bank, Gudme Raaschou og en række andre fallerede finanshuse. De skønnes nu at kunne indbringe det statslige selskab en indtægt på over 2 mia. kr.

Både udenlandske og danske investorer har ifølge Morgenavisen Jyllands-Postens oplysninger udvist forhåndsinteresse for at købe de mange værdipapirer, der ellers på grund af store tabsrisici i årevis har været anset for at være stort set usælgelige.

Men med en forrentning på 6-8 pct. og lave købskurser på 0-60 for de mest risikable spekulative papirer, anses pantebrevene nu for at være attraktive alternativer til langt lavere forrentede realkredit- og statsobligationer.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs