FinansWatch

SEB-fremgang på Morningstar-liste

SEB er rykket frem pladser frem og har skubbet Skagen Fondene væk fra andenpladsen på Morningstars liste. Maj Invest ligger fortsat helt i top.

Sommeren 2011 har været en særdeles turbulent periode på finansmarkederne. Det noterer investeringsforeningsvurderingsbureauet Morningstar og peger på den europæiske gældssituation og de store udsving på aktiemarkederne.

 

Morningstar offentliggør ranglister flere gange årligt, og i septemberopgørelsen holdt Maj Invest forsat fast i toppen som foreningen uden afbrydelse har fastholdt siden december 2008.

 

Til gengæld indtog SEB ranglistens andenplads, marginalt foran Skagen Fondene. Skagen Fondene har ellers de sidste mange måneder besat denne plads. SEB er rykket fem pladser frem på listen i år, og har i løbet af sommeren besat tredjepladsen.

 

Sammenlignet med januars liste er Sparinvest til gengæld droppet ud af top fem. Foreningen har henover sommeren været nede og snuse til de midterste placeringer, men er i september gået yderligere tilbage, så foreningen nu ligger andensidst.

 

Samlet vurderer Morningstar det danske fondsmarked som "forsat stærkt" på baggrund af at først på 16. pladsen ligger en forening under middel.

 

Ifølge Morningstar indtager Danmark en andenplads i vurderingen af det samlede europæiske marked - kun overgået af Holland. I bunden af tabellen ligger Luxembourg, Italien og Spanien, der i løbet af året har skiftedes til at besætte ranglistens nederste plads.

 

(Ritzau Finans)

Mere fra FinansWatch

SEB satser på børsmarkedet i kampen om storkunder

Den danske del af storbanken SEB vender nu øjet mod markedet for kapitalrejsning. Det såkaldte ECM-marked ligger naturligt til bankens strategi om at kunne hjælpe storkunder med alle finansielle behov, vurderer den danske landechef.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs