Analytiker: Sydbank kan nå magisk grænse

En forrentning af egenkapitalen på op mod 15 pct. er bestemt muligt for Sydbank, lyder det fra Jyske Banks Christian Hede.
AF RITZAU FINANS

Det er slet ikke urealistisk, at topchef Karen Frøsig kan bringe Sydbanks egenkapitalforrentning op i nærheden af 15 pct., selvom målet kan synes langt væk oven på et regnskab for tredje kvartal, der har forrentet egenkapitalen med nul.

Det vurderer Jyske Banks analytiker Christian Hede, efter at Karen Frøsig har sagt til Ritzau Finans, at ambitionen er at levere 10-15 pct., når den økonomiske krise er ovre, hvilket hun tror, vil ske i 2013.

"Nettorenteindtægterne vil stige, og hvis Sydbank samtidig kan få udlånsvækst, begynder det for alvor at give noget. Derudover skal man forvente, at der vil komme en handelsindtjening af en vis størrelse, som der har været tidligere, og det vil give et gevaldigt sving i forhold til i år. Derudover lægger jeg ind, at tab på udlån falder ret drastisk," siger Christian Hede.

Han påpeger, at det er en forudsætning, at den økonomiske krise går over. Og som Sydbank-direktøren venter han, at det vil ske i 2013.

Nordeas topchef, Christian Clausen, har for længst meldt ud, at hans ambition er en egenkapitalforrentning på 15 pct., hvilket han mener, at kun de bedste europæiske banker vil kunne levere. Men skulle det lykkes Karen Frøsig at bringe Sydbank op på det niveau vil det næppe vække den samme jubel på aktiemarkedet, som det vil, hvis Nordea lykkes med sin ambition.

"Små banker skal levere en højere egenkapitalforrentning. Det er nok et spørgsmål om, at man opfatter dem som mere risikofyldte. Så generelt har små banker ligget med en højere forrentning end de helt store. Så 15 pct. for Karen Frøsig vil ikke være helt det samme som 15 pct. for Christian Clausen," vurderer Christian Hede.

Sydbank fik et nulresultat i tredje kvartal og for årets første ni måneder under et blev egenkapitalforrentningen 2,9 pct., hvilket ledelsen betegner som utilfredsstillende.

"Når vi kommer hen, hvor krisen letter lidt - og der taler vi vel 2013 - må vi nødvendigvis have en ambition om at komme tilbage, så finansielle aktier igen bliver virkelig attraktive. Og det vil sige, at vi skal have en forrentning på 10-15 pct.," siger Karen Frøsig til Ritzau Finans.

Ritzau Finans

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også