FinansWatch

Fransk bankmand overtalte IMF-chef

Midt under krisen lykkedes det en bankmand at tale den daværende IMF-chef fra at lufte bekymringer om den europæiske banksektor offentligt.

Foto: Allan Tannenbaum

For to år siden fløj en fransk bankmand til Washington med en mission. Han skulle overbevise Dominique Strauss-Kahn, om at IMF-chefens bekymringer om den europæiske banksektor var ubegrundede.

Missionen lykkedes. I hvert fald i den forstand, at Dominique Strauss-Kahn aftalte, at han ville holde sin frygt for sektoren for sig selv for at undgå markedspanik. Det siger kilder tæt på processen til Wall Street Journal.

I bagklogskabens ulideligt klare lys var det en af mange forpassede chancer for at agere proaktivt på den begyndende krise i den europæiske banksektor.

Modstand skyld i krise

Ifølge Wall Street Journal har netop de franske banker og bankreguleringsmyndigheder været blandt de hårdeste modstandere af øget regulering og øgede kapitalkrav i perioden op til den nu eskalerende statsgældskrise blandt PIIGS-landene.

Eksperter siger til avisen, at netop denne modstand er en af faktorerne bag den nuværende krise, og Frankrig har da også en markant større eksponering over for PIIGS-landene end f.eks. Tyskland og England.

Den seneste stress-test af europæiske banker viste, at franske bankers eksponering løber op i 419 mia. euro, mens England og Tysklands ligger på hhv. 204 og 287 mia. euro.

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs