FinansWatch

Loppemarked i Hvideruslands Centralbank: Provenu 86.150 kr.

Bankens kontorinventar er blevet solgt videre i et forsøg på at rejse likvider i den hårdt pressede økonomi.

Her er hviderussiske borgere i gang med at handle varer på et andet marked i storbyen Minsk. | Foto: Sergei Grits

Hvideruslands centralbank har holdt loppemarked over bankens kontorinventar for at rejse 138 mio. rubler (svarende til 86.150 kr.). Centralbanken har tidligere fået nej til et lån på 4,4 mia. dollar af IMF. Det skriver The Independent torsdag.

Hviderusland er hårdt ramt af den værste økonomisk krise siden Sovjetunionens kollaps og det har altså nu fået landets centralbank til at tage utraditionelle midler i brug for at rejse penge.

Kaffekopper og papirposer

Hvideruslands centralbank har blandt andet solgt kaffekopper, fjernsyn og pengekasser i forsøget på at skaffe mere kapital. De billigste ting, der gik ved bankens loppemarked var en papkasse, der blev solgt for 543 rubler (ca. 40 øre) og 30 papirposer der gik for 1295 rubler (omkring 80 øre). Salget af en sukkerskål gav banken en gevinst på 2,7 kr. og loppemarkedets højdespringer, en gobelin, blev solgt for 36,7 mio. rubler (ca. 23.000 kr.).

Hviderusland er blevet nægtet et lån på 4,4 mia. dollar fra den internationale valutafond, indtil landet får styr få den løbske inflation, der i år er nået op på 60 pct.

 

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs