FinansWatch

Nødgaard tvivler på alle har forstået alvoren

Det virker som om, at ikke alle bankdirektører har forstået alvoren i situationen, lyder det fra Finanstilsynets direktør, Ulrik Nødgaard.

Foto: STROYER TORBEN

Mens en række bankdirektører i øjeblikket knokler for at kunne klare sig, når de statsgaranterede lån inden for kort tid udløber, er der andre steder, hvor situationen er en anden.

17 danske banker er ifølge Politiken ikke klar til at leve op til tilsynets kommende regler, og nogle steder lader det til, at alvoren ikke er gået op for de ansvarlige.

Det siger Finanstilsynets direktør, Ulrik Nødgaard, i et interview med avisen.

”Vi ser også banker, hvor vi er decideret i tvivl om, hvorvidt man har forstået alvoren. Hvor man efter vores mening har for meget tillid til, at løsningen vil komme af sig selv, og at der findes en eller anden smart kapitalmarkedstransaktion, som måske kan bringe én i land. Det kan undre – det virker som om, man visse steder ikke helt har forstået alvoren,” siger Ulrik Nødgaard.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs