FinansWatch

Danske Markets: Stort skridt i den rigtige retning

Der er flere ting, der skal falde på plads, før branchens problemer er løst, men anvendelsen af Bankpakke IV er et stort skridt i den rigtige retning, lyder der fra Thomas Hovard, chef for kreditanalyse i Danske Markets.

Efter en hektisk weekend blev Bankpakke IV taget i brug for første gang. Sparekassen Sjælland overtager de sunde dele af Max Bank sammen med en medgift, og indskyderne mister ikke deres penge. I sig selv er det formentlig ikke nok til at få fundingmarkederne til at tø op for de danske banker, men det er et stort skridt i den rigtige retning, lyder det fra Danske Markets.

”Der var tvivl om, hvorvidt Bankpakke IV virkede eller ej. Nu er den kommet i spil for første gang, så vi er meget positive. Det er glæde, at sektoren ser ud til at have taget det ansvar, der er nødvendigt. Det er meget positivt, at man rent faktisk har konstrueret noget, der kan bruges,” siger Thomas Hovard, chef fra kreditanalyse i Danske Markets.

Rigtige retning

Er det nok til at løse bankernes fundingproblemer?

”Der er selvfølgelig flere ting, der skal ændre sig og andre ting, der skal falde på plads, før sektorens problemer er løst. Men det er et rigtig stort skridt i den rigtige retning,” siger Thomas Hovard til FinansWatch. 

Læs alt om Max Banks fald

 

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs