FinansWatch

Bankaktierne anfører brat nedtur

De europæiske aktiemarkeder er som ventet blevet farvet røde fra åbningen, da uroen om situationen i Grækenland igen har fået tag i markedet.

De europæiske finansministre mødes ved 17-tiden i Luxembourg for at diskutere næste tranche af det eksisterende kriselån til Grækenland, og usikkerheden er øget, efter en ny opgørelse af Grækenlands statsunderskud viser, at landet ikke lever op til forudsætningerne for redningspakken.

Det græske underskud estimeres nu ifølge Bloomberg News at blive 8,5 pct. i 2011, mens målsætningen var et underskud på 7,6 pct. Baggrunden er blandt andet, at den græske økonomi skrumper langt mere end ventet i år med 5,5 pct. mod tidligere estimeret 3,8 pct.

"Der vil være fokus på alt i dag vedrørende gældskrisen," konstaterede handler i Jyske Bank, Martin Munk, forud for åbningen.

Det danske marked slipper dog ret billigt i Europa. C20-indekset er faldet 0,8 pct. til 347,44, mens faldet i de toneangivende indeks i Tyskland og Frankrig løber op i hele 3,4 pct. og 2,7 pct.

Frygt for gældskrise

Bankaktierne får klø af frygt for nye tab på gældskrisen. Den tyske storbank Commerzbank er hårdest ramt i Europa og falder 6,8 pct. De franske storbanker Société Générale og BNP Paribas ligger lige efter med fald på 5,9 pct. og 5,5

pct. Herhjemme falder Sydbank 2,8 pct. til kurs 96,2, hvilket er morgenens største fald i C20-regi. Danske Bank ligger 2,4 pct. nede i kurs 76,7, og Nordea ligger 1,6 pct. lavere i kurs 44,3.

Eneste C20-aktie i plus er Carlsberg. Bryggeriaktien stiger 0,5 pct., efter Swedbank har opjusteret sin anbefaling til "køb" fra "reducer". Desuden har Oppenheimerfunds meldt sig som ny storaktionær med 5,005 pct. af aktiekapitalen.

/Ritzau Finans/

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs