FinansWatch

Medier: Sohn erhvervsminister – bankskat ude

Ole Sohn indtager erhvervsministeriet og får SF-selskab i skatteministeriet - men uden bankskat, skriver en række medier. Margrethe Vestager bliver økonomiminister. Opdateret 22:39.

Det bliver SF’s hidtidige gruppeformand Ole Sohn, der tager posten i erhvervsministeriet. Det rapporterer en række medier, med TV2 News som første afsender.

Ifølge DR og politiken.dk bliver De Radikales leder Margrethe Vestager økonomiminister, og får også posten som indenrigsminister.

Berlingske Tidende erfarer, at Vestager samtidig bliver regeringens nr. to, foran SF-leder Villy Søvndal.

SF sætter sig på skat

Og ifølge politiken.dk får Sohn SF-selskab på de pengepolitiske poster, i det SF's chefstrateg Thor Möger Pedersen, der ikke kunne komme i Folketinget ved valget, får posten som skatteminister.

En post Socialdemokraternes Nick Hækkerup og SF's egen Jesper Petersen eller havde lignet favoritter til. I samme ombæring erklærer politiken.dk bankskatten for ude af regeringsgrundlaget.

Hækkerup bliver i stedet forsvarsminister, skriver jp.dk, mens Jesper Petersen tilsyneladende bliver sorteper, efter Möger Pedersens indtog på skattefronten - der i øvrigt gør ham til danmarks yngste minister nogensinde.

Men skatteplaner står for fald

I stedet for at Sohn som en af sine første handlinger som minister må forklare finanssektoren, at bankerne skal betale mere i skat, slipper både sektor og Sohn for den affære ifølge TV2 News og politiken.dk, mens også Berlingske mener at vide, at skatten er død.

Tidligere på aftenen skrev flere medier dog, at den ansættelsesbølge af undervisere, som skatten skulle betale for, og som tidligere er blevet erklæret for død, er tilbage i den nye regerings planer – dog kun på et prøvegrundlag.

Men ifølge politiken.dk er planen om to lærere i hver skoleklasse endeligt opgivet, og bankskatten dermed ikke længere en bunden del af regerings finansieringsplaner.

Den meget omtalte millionærskat er stendød – i hvert fald ligger en række medier den enstemmigt i graven.

S tager finansen

Med placeringen af Sohn i erhvervsministeriet syntes en socialdemokratisk finansminister mest sandsynligt.

Og ifølge Politiken bliver det da også sådan, idet Socialdemokraternes økonomiske strateg, den netop i Folketinget ankomne Bjarne Corydon, ser ud til at lande på den tunge post.

Den var ellers formentlig længe tiltænkt Henrik Sass Larsen (S), men Socialdemokraternes tidligere politiske ordfører blev som bekendt ikke sikkerhedsgodkendt af Politiets Efterretningstjeneste.

Regeringsgrundlag og ministerhold vil blive endeligt fremlagt i morgen. Ifølge TV2 har Villy Søvndal sagt, at der vil være pressemøde klokken 16.30.

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs