FinansWatch

Merkel kan glæde sig over EFSF-flertal i egne rækker

Den tyske Bundestag har stemt ja til at udvide eurozonens redningspakke til gældsplagede eurolande.

Den tyske forbundskansler kan ikke alene glæde sig over et overbevisende flertal for en udvidelse af Den Europæiske Stabilitetsfacilitet, EFSF, i forbundsdagen, men også at hun kunne skabe flertal alene med koalitionsdeltagernes stemmer.

Ifølge Bloomberg News stemte 315 koalitionsmedlemmer for EFSF-forslaget, hvor der var krævet 311 for at opnå flertal i underhuset. Flertallet kom så rigeligt i hus med et samlet stemmeantal for forslaget på 523, 85 imod og tre blanke.

Oppositionen, Socialdemokraterne og De Grønne, stemte dermed, som de tidligere torsdag havde tilkendegivet, med Merkels regering. Internt i koalitionsregeringen har der dog været lidt kurre på tråden, og iagttagere har peget på, at der kunne komme pres på forbundskanslerens position, hvis hun ikke formåede at skabe flertal for EFSF-udvidelsen i egne rækker.

Krisepakken skal godkendes af alle 17 lande i eurozonen, og med Tyskland har 11 lande nu stemt og godkendt pakken. Fredag stemmer Østrig.

Når, eller hvis, den er vedtaget, betyder det blandt andet, at krisemekanismen EFSF får flere beføjelser, ligesom de enkelte lande skal stille flere garantier til rådighed.

(Ritzau Finans)

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs