FinansWatch

Grækere beder irske bankfolk om hjælp

I et forsøg på at stressteste landets banker har Grækenland bedt den irske nationalbank om hjælp.

Foto: /ritzau/Thomas Borberg

Erfaringerne med at stressteste den irske banksektor – der i 2010 fik godkendt to banker, der senere på året måtte reddes af regeringen – er åbenbart blevet relevante i Grækenland.

I hvert fald har det gældsplagede land haft en delegation på besøg fra den irske nationalbank, skriver The Irish Times, der dog også noterer sig, at ingen testede irske banker er gået ned siden forårets stresstest.

Og det er nok den test, den græske nationalbank har været mest interesseret i. Her hentede irerne nemlig ekstern konsulenthjælp for 30 mio. euro, eller næsten en kvart milliard kroner, ind for at tjekke resultaterne igennem.

Den konsulenthjælp betød mest markant, at de ekstra kapitalkrav til de irske banker gik fra 24 mia. euro til 70 mia. euro. Et tal, der hidtil har vist sig at holde.

Grækenland har ifølge The Irish Times allerede engageret én af konsulenterne bag den irske om-test, den amerikanske kapitalforvalter Blackrock.

Skat løb tør for printerblæk

Om den gældsplagede nation så kan betale konsulentregningen kan blive næste spørgsmål.

I hvert fald skrev Financial Times sent i går, at et af landets oppositionspartier i parlamentet havde hævdet, at landets skattecentre de sidste ti dage ikke havde kunnet sende nye krav ud, da man var løbet tør for blæk til at trykke papirerne med.

Ifølge FT har skatteministeriet endnu ikke modsagt påstanden.

Manglende betaling af skat har længe været et af de fundamentale problemer i den græske gældsdynamik.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs