FinansWatch

Kreditkort bliver dyrere om en uge

Størstedelen af den danske dagligvarehandel har besluttet at sende et nyt kreditkortgebyr direkte videre til kunderne fra den 1. oktober. Det betyder, at det fremover vil koste op til 75 øre i gebyr at købe for 100 kr. og betale med sit danske udstedte Mastercard. Priserne kan stige.

FDB, SuperBest og Dansk Supermarked har bestemt sig. De sender regningen for kundernes brug af kreditkort direkte videre til kunden, når det bliver muligt fra den 1. oktober. Det kan blive enden på brugen af kreditkort til de daglige indkøb.

I en ny undersøgelse foretaget af Nationalbanken svarer over halvdelen af danskerne, at de ville vælge et andet betalingsmiddel, hvis de skal betale gebyr. Kun 8 pct. ville betale gebyret. Derfor konkluderer Nationalbanken da også, at det nye kreditkortgebyr formentlig vil få borgerne til at skifte fra kreditkort til det gratis Dankort.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Alm. Brand gennemfører emission i dag

Fortegningsemissionen af nye aktier udstedt af Alm Brand for at finansiere købet af den danske del af forsikringsselskabet Codan bliver i dag gennemført.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs