FinansWatch

Tryg-kunder vil holde kælderen tør

Kunderne har taget godt imod Trygs tiltag, der skal begrænse skaderne efter fremtidens skybrud.

Forsikringskoncernen Trygs kunder tager vel imod selskabets bestræbelser på at begrænse de voldsomme skader efter skybrud, der har martret forsikringsselskaberne de senere år. Det oplyser koncerndirektør Lars Bonde på Dansk Aktionærforenings aktiemesse.

Den samlede regning for det voldsomme skybrud i juli bliver på 3-4 mia. kr., vurderer Lars Bonde. For Tryg selv bliver nettoudgiften "kun" 100 mio. kr. på grund af selskabets genforsikring, men brutto er udgifterne cirka 1 mia. kr. for landets største forsikringsselskab med en markedsandel på 21 pct.

Ny strategi

Det leder frem til konklusionen om, at den samlede regning bliver 3-4 mia. kr. forklarer Lars Bonde på Dansk Aktionærforenings aktiemesse.

Skybruddet i begyndelsen af juli har fået Tryg til at tage sin strategi for skybrud op til revision. Blandt andet får kunderne rådgivning om, hvordan de bør renovere deres boliger.

"Vi arbejder rigtig meget på at begrænse vores udgifter efter den type skybrud. Og folk er altså med os," siger Lars Bonde.

Han regner med, at kundernes risiko for at få skade vil afspejle sig betydeligt mere i præmierne i fremtiden.

Kælder øger risiko

"Jo mere erfaring vi får med det her, jo større indflydelse får det også på, hvad folk skal betale for deres forsikring. Heldigvis ser vi også at folk begynder at indrette sig efter det," konstaterer koncerndirektøren.

Han nævner som eksempel, at kunder der har kælder har betydeligt større risiko for vandskade, end kunder der ikke har kælder.

Ud over de 100 mio. kr., som Tryg selv skal betale for skybrudsskaderne, så koster hændelsen også selskabet 90 mio. kr. i præmie i genforsikring.

Ritzau Finans

Mere fra FinansWatch

De grønne bæredygtige fonde er også sorte

I Danmark har 109 ud af de i alt 244 grønne såkaldte artikel 9-fonde placeret kundernes penge i selskaber, der baserer dele af sin forretning på fossil energi eller flyindustrien, skriver Børsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs