FinansWatch

Moody's: Investorer vil se på danske banker med mere mistro

Internationale investorer vil kigge nøjere og med mere mistro på de danske banker, lyder det fra Moody's.

Det vil blive dyrere for danske banker at låne penge på grund af bankpakke 3's strikse krav og udsigten til tilbagebetaling til staten frem mod 2013.

Det skriver Bloomberg News.

De danske banker skal i de næste år refinansiere de 160 mia. kr., der blev lånt af staten i forbindelse med finanskrisen og bankpakkerne. Samtidig vil der komme omkostninger til krakkene i Amagerbanken og Fjordbank Mors, der vil skade indtjeningen.

"Internationale investorer vil kigge nøjere og med mere mistro på de danske banker. Fundingomkostningerne for bankerne, og dermed deres indtjening, er negativt påvirket af bankpakke III," siger vicedirektør og Senior Credit Officer hos Moody's, Oscar Heemskerk, til Bloomberg News og fortsætter:

"Regeringen har gjort det meget klart, at de vil holde fast på bankpakke III og ja, der vil være banker der konsoliderer sig og banker, der krakker."

(Ritzau Finans)

Mere fra FinansWatch

Tysk finanstilsyn vil gå undercover som mystery shopper

Fra 2022 vil det tyske finanstilsyn foretage skjulte testkøb for at finde ud af, hvordan kunderne oplever deres interaktion med banker, forsikringsselskaber og investeringsselskaber. De første emner for undercover-undersøgelserne er allerede fastlagt.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs