FinansWatch

Finansmarkedet skuffet over tom snak under Ecofin-mødet

Der kom skuffende lidt ud af weekendens topmøde, lyder det fra analytikerne.

Finansmarkedet er skuffet over udfaldet af weekendens Ecofin-møde i Polen. Mødet indeholdt meget retorik, men markedsdeltagerne frygter, at det bliver ved ordene - mens konkret handling udebliver.

"Bedømt på de røde tal på de asiatiske aktiemarkeder og eurosvækkelsen her til morgen, er der skuffelse hos investorerne over, at weekendens Ecofin-møde ikke førte til nye konkrete tiltag for at inddæmme statsgældskrisen," skriver Nordea i sin morgenberetning.

Hos FIH Erhvervsbank er cheføkonom Christian Blaabjerg bekymret for, at den meget retorik uden konkret handling vil skærpe eurokrisen.

"Weekendens møde i Polen blev, som vi frygtede, megen retorik, men ingen handling, og derfor vil markedet begynde at tage højde for endnu en euronedtur, og af frygt for, at denne krise spreder sig til andre dele af verden via banksystemet, så vil vi se et globalt frasalg af risiko," skriver Blaabjerg i en kommentar.

Han venter, at de europæiske aktiebørser mandag åbner blodrødt.

"På valutasiden vil vi se frasalg af euro over en kam i forhold til stort set alle andre valutaer grundet det manglede resultat på weekendens møde i Polen," vurderer Christian Blaabjerg.

Ritzau Finans

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs