Investorer udpeger svage banker

En række danske banker har mistet så meget markedsværdi, at muligheden for en konkurs spiller en afgørende rolle i prissætningen, skriver Berlingske Business, der har kigger på forholdet mellem bankernes kurs og indre værdi.

En række danske banker er væsentligt mindre værd end ved årsskiftet. Tab i markedsværdien på 30, 50 og 60 pct. er ikke usædvanlige, når man kigger ned over listen af danske banker – og sammenligner aktiekursen og indre værdi, så er nogle banker nu så langt nede, at investorerne en høj konkursrisiko.

Det vurderer analytiker i Danske Bank Per Grønborg over for Berlingske Business. Avisen har kigger på kurs/indre værdi for en række banker og her ligger Max Bank lavest med en multipel på 0,13 pct. Herefter følger Totalbanken (0,14), Sparbank (0,17), Vestjysk Bank (0,20) og DiBa Bank.

Dystert billede

»Hvis det er udtryk for effektiv prissætning af aktierne, viser prisen, at markedet vurderer en ganske betydelig konkursrisiko i dem. Ved en kurs/indre værdi på 0,20 vil der være indregnet en konkursrisiko på klart over 50 procent,« siger Per Grønborg over for avisen, men understreger, at lav omsætning i aktierne kan forstyrre billedet. Han peger desuden på, at den lave pris kan være udtryk for, at nye kapitaludvidelser kan være nødvendige.

»Markedet er bekymret, og markedet drager sine egne konklusioner på de informationer, der kommer ud fra virksomheden. Her er det tydeligt, at markedet tegner et noget mere dystert billede, end ledelsen gør. Det er jo også meget naturligt,« siger Per Grønborg til avisen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også