FinansWatch

Pensionsselskaber skyder 1,5 mia. i globale ejendomme

PKA, Lærernes Pension, PenSam er blandt investorerne bag en 1,5 mia. kr. stor global ejendomsfond

Drømme om et nettoafskat på 13 pct. om året får nu tre pensionskasser til at kaste penge i en Sparinvest-fond, der skal investere i udenlandske ejendomme.

Det oplyser PKA i en meddelelse. Pensionsselskabet stiller med 375 mio. kr. af den 1,5 mia. kr. store fond, og har dermed i alt sat næsten 9 pct. af formuen på 150 mia. i ejendomme.

Fonden skal investere indirekte i ejendomme gennem andre fonde.

”PKA har de senere år investeret massivt i danske ejendomme, men vi ønsker parallelt hermed at øge eksponeringen mod ejendomme i udlandet, hvorfor det er oplagt for os at udnytte Sparinvests ekspertise. Sparinvests ejendomsteam er blandt de mest erfarne og har et stort internationalt netværk, og det samarbejde forventer vi vil komme vores medlemmers pensioner til gode,” lyder det fra PKA’s ejendomschef Nikolaj Stampe meddelelsen.

200 ejendomme

Ud over PKA deltager Lærernes Pension og PenSam fra pensionsfronten , mens Kirk Johansen-familiens Kirk Kapital også er med på legen.

”Vi er store tilhængere af specialiserede forvaltere. Vi har nu investeret i fem specialist-fonde og derved opnået en foreløbig eksponering til 20 ejendomme, som bl.a. omfatter lejeboliger i Californien, kontorejendomme i New York, hoteller i Tyskland og shoppingcentre i Kina,” lyder det i samme meddelelse fra Bo W. Jensen, der er managing partner i Sparinvest Property Investors.

Når samtlige investeringer er gjort regner Sparinvest at porteføljen vil være sammensat af mellem 150 og 200 ejendomme, fordelt ud over ca. 12 fonde. Investeringerne skal formentlig deles nogenlunde lige mellem Europa, Asien og Amerika, mens ejendomsindkøbene vi l være spredt ud over kontor, detailhandel, logistik, lejeboliger og nichesektorer inklusive hoteller.

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs