Jyske: Positivt at Swedbank stopper "ulydighed"

Analytiker ser det som et rigtigt skridt, at Swedbank nu følger det politiske vink med en vognstang man har fået, og dropper sit aktietilbagekøbsprogram.
AF RITZAU FINANS

Den svenske storbank Swedbank har midlertidigt sat en stopper for sit aktietilbagekøbsprogram, og ifølge aktieanalytiker Christian Hede fra Jyske Bank er det positivt for sektoren og en reaktion på et pres fra de svenske politikere for øget polstring.

"Udover at Swedbank gerne lige vil se, hvor alting ender, så er en del af forklaringen nok også, at banken har været under et massivt politisk pres. De svenske politikere vil rigtigt gerne have, at de svenske banker polstrer sig og dermed ligesom viser, at de gør sig klar til hvad som helt, der måtte komme," siger Christian Hede til Ritzau Finans.

I politiske kredse har det været set som en provokation, at Swedbank har købt egne aktier op i stedet for at polstre sig, ikke mindst fordi banken under finanskrisen for et par år siden var en af de hårdt ramte, blandt andet på grund af en stor eksponering mod det baltiske marked.

"Swedbank har været så ulydige, at den har valgt at købe aktier tilbage og været i direkte opposition til alle politiske partier og tilsynet. Det var noget, som kunne risikere at føre til, at politikerne ville vælge at straffe bankerne ekstra hårdt - altså pålægge dem nogle krav, som man måske ellers ikke ville have gjort. Så jeg ser egentlig det her som positivt for sektoren, at Swedbank ikke længere er en torn i øjet på politikerne," siger Christian Hede.

Ritzau Finans

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også