FinansWatch

F&P: Rød plan falder igennem

S og SF kan formentlig ikke hente 2 mia. på planen om et pensionsloft, lyder det fra Forsikring & Pension. Rent partsindlæg, svarer S.

Der kan ikke hentes 2,1 mia. kr. til S og SF’s økonomiske plan fra et pensionsloft.

Sådan lyder budskabet fra brancheorganisationen Forsikring & Pension, der højst kan se den røde plan om et loft skrabe lidt over en halv milliard sammen.

Det skriver Dagbladet Børsen.

”Der er ingen tvivl om, der ikke er ret mange penge ved at lave et ekstra loft på livrenter. Selv under nogle meget optimistiske forudsætninger får man højst 600 mio. kr. i provenu. For mange vil vælge at bruge pengene på en helt anden måde – enten ved at købe flere boliger såsom sommerhuse og forældrekøb, som beskattes langt mildere end pensionsopsparing,” siger adm. direktør i F&P Per Bremer Rasmussen til avisen.

Men Forsikring & Pensions indvendinger må være at betragte som et rendyrket partsindlæg, lyder det fra Socialdemokraternes skatteordfører Nick Hækkerup.

”Uden at ville anklages for ikke at ville stille mig på saglighedens side, så vil jeg sige, vi har at gøre med en interessent, der har interesse i at levere et bestemt budskab,” siger Nick Hækkerup til Børsen.

Mere fra FinansWatch

1,5 millioner danskere investerer i Qatar: "Det er dilemmafyldt"

Fem danske pensionsselskaber har på vegne af 1,5 mio. kunder investeret små 900 mio kr. i Qatar, viser en opgørelse, som mediet Danwatch har foretaget. Chef for ansvarlige investeringer hos Danica Pension erkender, at ”det er dilemmafyldt at investere i statsobligationer” fra visse lande.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs