FinansWatch

SF: Træk pengene fra Danske

SF's Jesper Petersen opfordrer vælgere, der ønsker en ny regering, til at forsage Danske Bank. Skatteordføreren har i stedet valgt en bank, der aktivt støtter oppositionen.

Foto: Jonas Pryner Andersen

Danskere med trang til en ny regering bør trække deres penge ud af landets største bank.

Sådan lyder opfordringen i Berlingske fra SF's skatteordfører Jesper Petersen, som er utilfreds med Danske Banks støtte til højrefløjen.

Flyttet penge til AL

"Alle, der ønsker en ny regering, skal tage med i deres overvejelser, om de virkelig vil være kunder i en bank, som giver penge til de borgerlige. Hvis man gerne vil have en ny regering, må det da være bittert, at ens gebyrer og renter bliver brugt til at holde de borgerlige ved magten," siger Jesper Petersen til avisen.

Jesper Petersen fortæller videre til Berlingske, at han selv for mere end 10 år siden har taget et opgør med Danske og flyttet sine penge til Arbejdernes Landsbank.

Banken støtter koalitionspartneren Socialdemokraterne, men ordføreren mener, at det foregår på en mere åben facon end Danske Banks støtte til de borgerlige, og der lyder derfor ingen opfordring til at tage penge ud af Arbejdernes Landsbank.

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs