Brian M: Fusioner klargøres hemmeligt

Fusionsforhandlinger om en presset bank kan løbe over længere tid, forklarer Brian Mikkelsen, der samtidig peger på vigtigheden af at hemmeligholde sådanne forhandlinger.
Foto: VALDEMAR JØRGENSEN
Foto: VALDEMAR JØRGENSEN

Aktiekursen styrtdykkede, og rygterne spredtes langs Limfjorden, den fredag Fjordbank Mors blev lukket.

Forud lå der dog en uges hemmelige forhandlinger med Finanstilsynet, hvor bankens endeligt næsten fra starten lå fast, og økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsens (K) medgiftsordning viste sig aldeles ude af stand til at trække fusionslystne banker til Nykøbing.

To uafhængige

Men nu er ministeren altså på vej med en ny og forbedret ordning, hvor staten vil kunne stille med et anseeligt beløb. Og slutspillet om brugen af en sådan ordning vil være domineret af nogle få, officielle spillere med Finanstilsynet og to uvildige revisorer i nøgleroller – og af hemmelighed, forklarer Brian Mikkelsen.

”Vi har jo sikret, at der er mekanismer, der kan kvalificere, hvad værdien i den røde del af banken er. Blandt andet får vi nu to uafhængige, statsautoriserede revisorer ind, så vi kan sikre os noget uafhængighed – både af sektoren, men også fra Finansiel Stabilitet.”

Hvor hurtig skal sådan en salgsproces gå?

”Det kommer lidt an på, om der kommer noget ud eller ej. Vi plejer jo at tale om en at lukke en bank over weekenden, men i virkeligheden er processen jo noget længere,” siger ministeren og peger på et fortilfælde:

”I Fjordbank Mors tilfælde startede det jo en uge før, og så var der nogen, der lækkede det op til weekenden (hvor banken krakkede, red.)”

Læs alt om Bankpakke IV

Del artikel

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også