Finanstilsynet: Kurspleje er altid ulovligt

Begrebet "lovlig kurspleje" er en misforståelse, mener Finanstilsynet, der kalder alle former for kurspleje ulovlig.

Hvis en selskabsledelse mener, at selskabets aktiekurs er undervurderet, eller at hele markedet er på vej ned, og på den baggrund foretager opkøb af egne aktier for at støtte kursen, så er det som udgangspunkt kursmanipulation. Det skriver kontorchef Hanne Råe Larsen fra Finanstilsynet i en kommentar i Berlingske Business.

I forbindelse med den aktuelle sag om kursmanipulation, hvor den tidligere ledelse i Parken Sport & Entertainment er mistænkt, er der blevet talt om lovlig kurspleje i pressen, skriver Hanne Råe Larsen. Derfor præciserer hun nu, at Finanstilsynet ikke ser nogen lovlig form for kurspleje.

Hvis et selskab ønsker at opkøbe egne aktier, henviser hun til Safe Habour-princippet.

Safe Habour

"Principperne i Safe Harbour er blandt andet, at et opkøbsprogram skal offentliggøres, inden det iværksættes, der skal løbende ske offentliggørelse af handelsomfanget, ligesom der skal være bestemmelser om den mængde aktier og de kurser, der opkøbes til. Endelig skal stabiliseringsperioden være begrænset," skriver Hanne Råe Larsen i Berlingske Business og fortsætter:

"Det tætteste, man kan komme på "lovlig kurspleje", er således i form af stabiliseringsprogrammer, og der er kun undtagelse til sådanne opkøb ved emissioner, eller hvis det kan demonstreres, at opkøb foregår på en måde, så de ikke falder under definitionen på kursmanipulation, for eksempel ved at følge principperne i Safe Harbour-reglerne."

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også