FinansWatch

Norge kan følge Schweiz i valutakrig

Efter Schweiz tirsdag erklærede åben kamp mod valutahandlerne verden over ved at forsøge at låse schweizerfrancens kurs fast over for euroen, opfordres Norge nu til at følge samme vej.

Det blev kaldt "et helt nyt slag i valutakrigene" i avisen The Guardian, da Schweiz i tirsdags meldte ud, at man fremover vil ubegrænsede resourcer på at holde landets valuta under en værdi på 0,83 euro.

Og næste land på slagmarken kan være Norge, lyder det fra flere sider.

Den norske valuta blev af en stribe handlere over for Bloomberg torsdag udpeget som den nye, store 'safe haven', altså en sikker port i en valutastorm.

En kurs så stærk

Og i Dagens Næringsliv opfordrer industribossen Ingvald Løying den norske nationalbank til at låse den norske krone fast under et loft på 8,20 norske for en euro.

En euro koster netop nu 7,50 norske kr.

Løying har dog ikke stor tiltro til, at den norske nationalbank - Norges Bank - vil følge opfordringen. En vurdering, der dels af analytikere.

"Det kan klart ske. At udelukke det helt ville være en fejl. Men i er vi et godt stykke fra. Hvis man kommer ned i et område, hvor en euro koster seks kroner, vil man begynde at vurdere det. Der findes en kronekurs, som er så stærk, at det er rigtigt at gribe ind," siger cheføkonom Harald Magnus Andreassen fra First Securities til avisen.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs