FinansWatch

Aktiehandlen eksploderede i august

Handlen med aktier på Nasdaq OMX København steg med 73,9 pct i august sammenlignet med en gennemsnitlig måned. Danske Bank beholder føringen som mest handlende bank.

Foto: Richard Drew

Handelsgennemsnittet de seneste 12 måneder på Nasdaq OMX København - tidligere Københavns Fondbørs - ligger på 48.544 handler om måneden. Men i august var volitiliteten så ekstrem, at handlerne steg med 73,9 pct. til 71.134. Det skriver Nasdaq OMX i sin månedsrapport.

Handlen gav en daglig omsætning på 3,74 mia. kr. i gennemsnit - det tal var 2,15 mia. kr. i juli.

Nordea falder i markedsandel

Danske Bank ligger præcis som i sidste måned øverst på listen om mest aktive handlere. Banken stod for 12,46 pct. af handlerne, hvilket er en lille stigning forhold til sidste måned, hvor banken stod for 11,66 pct.

Nordea taber ldit markedsandel, med 8,43 pct i august mod 11,23 i sidste måned. Banken indtager dog stadig andenpladsen.

Pladserne tre til fem indtages af henholdsvis Credit Suisse Securities (Europe) Ltd, Carnegie Bank A/S og Morgan Stanley & Co. International plc.

Rettelse: FinansWatch skrev tidligere, at Nordea var dumpet ned på sjettepladsen. Det er kun korrekt, hvis man udelukkende kigger på handlen med aktier - og ikke samlede værdipapirer. Det gør sammenligningen med juli skæv, og FinansWatch beklager misforståelsen.

Internationale børsmæglere æder sig ind på fondsbørsen

Mere fra FinansWatch

LB Forsikring: Prisstigning på Tesla var en fejl

Det er sværere at værdisætte Teslaer, og trods ambitioner om billigere forsikringer på grønne elbiler, har LB Forsikring hævet priserne på større elbiler. Men prisstigningen var en fejl, erkender selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs