FinansWatch

Danske pengemænd får europæisk bundplacering

I en ny undersøgelse fra Morningstar skoses danske porteføljeforvaltere for at være dårligst i Europa til at tage sig betalt ud fra resultater.

Kun én procent af Danmarks investeringsfonde har valgt at tage sig betalt ud fra hvor godt, man klarer sig.

Det placerer de danske fonde klart dårligst i Europa, skriver analysefirmaet Morningstar i en rapport, der er bestilt af Investeringsforeningsrådet.

”Danmark er faktisk det land i Europa hvor denne form er mindst udbredt. Kun 1 ud af hver 100 hjemlig fond har introduceret resultatafhængig aflønning. Den gennemsnitlige andel i Europa er 11 pct., men der er store variationer i udbredelsen blandt de enkelte lande. Italien, Tyskland og Frankrig er de lande hvor flest fonde er baseret på resultatafhængig omkostningsstruktur, mens udbredelsen af betydelig lavere i Belgien, Østrig, Sverige og UK,” skriver Morningstar i rapporten.

Går glip af fordele

Og de danske forvalteres modvilje mod at blive betalt efter, hvor god man er til sit job, koster kunderne fordele, skriver Morningstar.

”Aflønningsformen betyder at des bedre afkast, des mere betales i omkostninger. Blandt fordelene ved denne struktur er blandt andet at investeringsforvalterne aflønnes efter evne. Er resultaterne middelmådige eller decideret dårlige, betaler investorerne færre omkostninger, mens der omvendt betales mere, når orvalteren leverer gode afkast,” lyder det fra analysebureauet.

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs