FinansWatch

Hovard: Bankpakken ikke god nok

Bankpakke 4 vil ikke tø lånemarkedet op for mindre banker, siger analytiker i Danske Markets.

Det vil stadig være vanskeligt for mindre danske banker at låne på de internationale markeder. Og selv store og sunde banker kommer fortsat til at betale højere renter, når de låner.

Det siger Danske Markets i en analyse af Bankpakke IV.

Analysen finder mange positive elementer i Bankpakke IV. Risikoen for bankkrak mindskes, fordi det bliver mere tillokkende for sunde banker at fusionere med eller overtage dele af banker i vanskeligheder.

"En skuffelse"

Men de mindre bankers muligheder for at overleve selvstændigt bliver ikke forbedret, fordi der ikke sker en forlængelse af de nuværende statsgaranterede lån. Det kalder Danske Markets for "en skuffelse".

Og samtidig eksisterer Bankpakke III fortsat. Den medfører, at indskydere kan miste deres indskud over 750.000 kr. ved bankkrak.

"Det betyder, at hvis Bankpakke IV ikke er nok til at forhindre et bankkrak, vil der stadig være mulighed for tab på udækkede fordringer, herunder udstedte obligationer," siger chefanalytiker Thomas Hovard.

Vi er eneste land

"Danmark er det eneste land i Europa, der benytter sig af denne barske mulighed," siger han.

"Da tab på indskud over 750.000 kr. og øvrige udækkede fordringer fortsat er en sandsynlighed ved et bankkrak, anser vi ikke bankpakke 4 for omfattende nok til at sikre, at udlandet igen vil funde mindre danske banker."

"Det betyder, at udenlandsk funding af mindre danske banker fortsat er tilfrosset og øvrige bankers - primært store og sunde - funding fortsat vil være relativt dyrere."

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs