USAs største bank sælger ud

Bank of America kæmper for at styrke sin kapital. Samtidig truer milliard-retssager.
AF KRISTIAN HALSKOV, epn.dk

Bank of America, der er USAs største bank, er ved at sælge en ejendomsportefølje på 1 mia. dollars (52 mia. kr.), for at forbedre sin kapital, skriver Financial Times.

Det drejer sig om de ejendomme, som Merrill Lynch har investeret i. Bank of America overtog Merril Lynch under finanskrisen.

Ifølge Financial Times har Bank of America forhandlinger med kapitalfonden Blackstone om salget af de mange ejendomme, hvoraf over halvdelen befinder sig i Europa. Hverken Bank of America eller Blackstone har ønsket at kommentere avisens oplysninger.

Banker ud af ejendomme

De amerikanske banker har trukket sig ud af de fleste direkte ejendomsinvesteringer bl.a. som følge af nye lovkrav, der øger kravene til egenkapitalens størrelse samt begrænser typen af aktiver, en bank må placere sin egenkapital i.

Bank of America ejede i 2009 ejendomme for 3 mia. dollars. Ejendomsporteføljen blev reduceret til 2,2 mia. dollars sidste år. I øjeblikekt har Bank of America ejendomme for ca. 1,7 mia. dollars, så det er over halvdelen af de resterende ejendomme, der søges solgt til Blackstone.

Bank of Americas aktier er faldet mere end 40 procent i år.

Milliard-krav

Ud over problemer med at leve op til de nye kapitalkrav kæmper banken med enorme retssager efter finanskrisen.

Således lagde USAs største forsikringsgruppe, AIG, erstatningsag an i sidste uge. AIG kræver 10,5 mia. dollars i erstatning af Bank of America.

Kravet skyldes, at Bank of America ifølge AIG havde snydt AIG ved bevidst at sælge rådne realkreditobligationer som blev værdiløse, da boligmarkedet kollapsede op til finanskrisen.

Kravet fra AIG er kun det seneste i en række tilsvarende krav mod Bank of America. Og der ventes nye krav på vej.

Bank of America afviser kravene men siger samtidig, at de i givet fald er overkommelige, idet banken har tilstrækkelig kapital.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også