Fire lande forbyder short-selling på udvalgte aktier

De seneste dages voldsomme kursmæssige pres på flere storbanker, herunder et par af de franske, får nu Frankrig, Italien, Spanien og Belgien til at forbyde short-selling på udvalgte aktier i et forsøg på at inddæmme tumulten.
RITZAU FINANS

Ifølge AP offentliggjorde EU's overvågningsmyndighed, ESMA, sent torsdag trækket fra de fire EU-lande, efter at ESMA har styrket overvågningen af et marked, hvor man har kunnet se markedsværdien af de store, franske banker hoppe op og ned med milliarder af euro. Det ønsker man at sætte en stopper for.

Frankrig har besluttet at forbyde short-selling på aktier i storbankerne Société Générale, BNP Paribas og Credit Agricole samt de førende forsikringsaktier. I Belgien er det med virkning fra i dag, fredag, også forbudt at short-sælge aktier i landets største banker og forsikringsselskaber.

Den franske centralbankchef, Christian Noyer, har ifølge AP beskyldt "ubegrundede rygter" for de kraftige kursudsving på de franske storbanker, og ifølge ham bekræfter bankernes halvårsregnskaber, at de er finansielt velpolstrede.

Der har været spekulationer om, at Frankrig ville blive det næste land, efter USA, der ville miste sin "AAA"-rating, og at det ville lægge pres på de store franske banker, som ligger inde med mange franske statspapirer. Også selvom alle de tre store kreditvurderingsinstitutter - Standard & Poor's, Fitch og Moody's - har fastholdt deres rating på Frankrig.

(Ritzau Finans)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også