FinansWatch

Fire lande forbyder short-selling på udvalgte aktier

De seneste dages voldsomme kursmæssige pres på flere storbanker, herunder et par af de franske, får nu Frankrig, Italien, Spanien og Belgien til at forbyde short-selling på udvalgte aktier i et forsøg på at inddæmme tumulten.

Ifølge AP offentliggjorde EU's overvågningsmyndighed, ESMA, sent torsdag trækket fra de fire EU-lande, efter at ESMA har styrket overvågningen af et marked, hvor man har kunnet se markedsværdien af de store, franske banker hoppe op og ned med milliarder af euro. Det ønsker man at sætte en stopper for.

Frankrig har besluttet at forbyde short-selling på aktier i storbankerne Société Générale, BNP Paribas og Credit Agricole samt de førende forsikringsaktier. I Belgien er det med virkning fra i dag, fredag, også forbudt at short-sælge aktier i landets største banker og forsikringsselskaber.

Den franske centralbankchef, Christian Noyer, har ifølge AP beskyldt "ubegrundede rygter" for de kraftige kursudsving på de franske storbanker, og ifølge ham bekræfter bankernes halvårsregnskaber, at de er finansielt velpolstrede.

Der har været spekulationer om, at Frankrig ville blive det næste land, efter USA, der ville miste sin "AAA"-rating, og at det ville lægge pres på de store franske banker, som ligger inde med mange franske statspapirer. Også selvom alle de tre store kreditvurderingsinstitutter - Standard & Poor's, Fitch og Moody's - har fastholdt deres rating på Frankrig.

(Ritzau Finans)

Mere fra FinansWatch

Dansk robotrådgiver nedjusterer forventninger

Både hvad angår AUM, antal kunder og omsætning justerer robotrådgiveren Nord Investments nu sine forventninger i den forkerte retning. Årsagen skal findes i de usikre markeder og en faldende investeringslyst, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs