FinansWatch

Undersøgelse: Danske banker fik forbuds-tæsk

Sidste gang der blev indført et forbud mod short selling - et forbud, der stadig eksisterer i Danmark - var den danske banksektors aktiekurser dem, der fik næstflest klø, viser en ny undersøgelse. Opdateret.

Foto: /ritzau/AP/RICHARD DREW/Arkiv

Indtil aktiepanik sent i går aftes fik Spanien, Italien, Frankrig og Belgien til at indføre hele eller delvise forbud mod at shorte landets bankaktier var der kun to lande i EU, der ikke tillod spekulation mod bankaktier: Danmark og Irland.

Men det danske forbud - der stammer fra oktober 2008, og oprindeligt var midlertidigt - har langt fra været en god ting for de danske bankaktier. Det viser en endnu ikke offentliggjort undersøgelse fra britiske Cass Business School, der har kigget på effekten af 30 landes forbud. Den største skade på aktierne ramte Italien - med Danmark på andenpladsen, skriver The Guardian.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs