FinansWatch

USA-nedgradering kan ende som boomerang

Ratingbureauet Standard & Poor’s har skaffet hele kreditvurderingsbranchen en stribe magtfulde fjender på halsen med degradering af USA.

Standard & Poor’s nedgradering af USA kan for alvor lægge pres på ratingbureauernes fremtid. Det vurderer en stribe kilder over for blandt Reuters og American Banker.

Den politiske vrede over for ratingkæmperne – der for tiden kæmper en indædt lobby-kamp for at få stoppet eller forhalet en række lovtiltag, der både skal gøre det lettere at gennemskue grundlaget for deres vurdering, og samtidig lette vejen til at sagsøge når de skyder helt galt – er nemlig eksploderet efter degraderingen af guds eget land.

Kampe er dog langt fra ny - de amerikanske politikere har forsøgt at gøre op med kreditvurdering hellige treenighed så langt tilbage som 2001, hvor skandalen omkring energiselskabet Enrons krak ifølge iagttagere udstillede ratingbureauernes inkompetence.

Og efter finanskrisen blussede korstogsiveren mod kredit-smagsdommerne så op igen, og udmøntede sig blandt andet i en rapport fra den amerikanske kongres, der i endog meget klart sprog slog fast, at ratingbureauerne var i lommen på deres store Wall Street-klienter op til krisen.

Paradoksalt nok er Standard & Poor’s nedvurdering af USA netop et af de skridt mod en hårdere politik, og mindre AAA-gæld, som mange kritikere efter finanskrisen kritiserede bureauerne for ikke at tage.

Mere fra FinansWatch

1,5 millioner danskere investerer i Qatar: "Det er dilemmafyldt"

Fem danske pensionsselskaber har på vegne af 1,5 mio. kunder investeret små 900 mio kr. i Qatar, viser en opgørelse, som mediet Danwatch har foretaget. Chef for ansvarlige investeringer hos Danica Pension erkender, at ”det er dilemmafyldt at investere i statsobligationer” fra visse lande.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs