FinansWatch

Mængden af børsdata eksploderer

Information om priser på værdipapirer er eksploderet. På fem år er mængden steget med omkring en halv milliard beskeder om dagen.

Foto: Richard Drew

Mængden af markedsdata er steget voldsomt de seneste år. Det giver sved på panden og ekstraomkostninger for landets banker, skriver Nyhedsbrevet Finans.

I 2010 blev der i gennemsnit sendt næsten 600 mio. beskeder om dagen. Det er ifølge Nyhedsbrevet Finans en stigning på godt 850 pct. på fem år. I 2005 blev der sendt cirka 63 mio. beskeder om dagen.

"Det er en stor udfordring for virksomhederne og børsmæglerne at opretholde den infrastruktur, der skal understøtte volumenen af datamængder. Der skal en masse teknologi til at rumme og flytte fire millioner beskeder i sekundet", siger ekspert i markedsdata Adam Honoré, der er analytiker i det uafhængige analysefirma Aite Group i USA til Nyhedsbrevet Finans.

Hos Danske Bank er udgifter til markedsdata steget med en tocifret procentdel over de seneste tre år.

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs