USA-aktier i knæ

Efter to og en halv times handel ligger de toneangivende amerikanske indeks til fald i underkanten af 3 pct.
Af Ritzau Finans

Wall Street er mandag åbnet med klare fald, efter at kreditvurderingsinstituttet Standard & Poor's fredag sænkede sin rating på USA's gæld til AA+ fra AAA og dermed sørgede for, at USA for første gang har mistet sin toprating.

Efter knap tog og en halv times handel ligger S&P 500- og Nasdaq-indekset til fald på henholdsvis 2,7 og 2,8 pct. Dow Jones Industrial ligger nede med 2,1 pct. efter et stort fald til blandt andet aluminiumsproducenten Alcoa på 4,9 pct. og et kursmæssigt minus på 8,6 pct. i storbanken Bank of America.

Bank of America er ifølge Bloomberg News presset af, at AIG har planer om at sagsøge storbanken i forbindelse med tab, som forsikringskoncernen har lidt fra boliglånsobligationer.

Mere defensive investorer

David Rosenberg, der er cheføkonom hos Gluskin Sheff & Associates, forudså i et interview med Bloomberg News søndag, at S&P's beslutning ville øge det nuværende, usikre klima på finansmarkederne.

- Vi vil sandsynligvis se investorerne blive mere defensive. Det betyder, at de vil bevæge sig over mod statsobligationer og ind i kontakter eller guld, sagde han blandt andet.

Indtil videre har han fået ret. For mens aktierne er under pres, falder den tiårige, amerikanske rente med 12 basispoint til 2,43 pct. På råvaremarkedet stiger prisen på guld med 2,7 pct. til 1697 dollar per ounce.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også