Nordnet: Private investorer sælger ud

De private investorer kaster aktier fra sig, viser tal fra Nordnet.
Foto: Richard Drew
Foto: Richard Drew

Københavns Fondsbørs oplever i øjeblikket den længste periode med kursfald siden 1992. Det får de private investorer til at sælge stort ud, skriver investeringsbanken Nordnet i en pressemeddelelse.

Frem til den 5. august har Nordnets kunder nettosolgt aktier for 19,3 mio. kr., men nettosalget de seneste 3 handelsdage er på 48,2 mio. kr.

Tallene viser, at de private investorer er nervøse, lyder fra Nordnets chef i Danmark, Max Gandrup.

Stor nervøsitet

”Ingen tvivl om, at der nu er stor nervøsitet blandt private investorer. I de første 8 handelsdage af den lange periode med kursfald, så vi tilmed, at mange sørgede for at indkøbe nye aktier i takt med kursfaldene. Men de sidste 3 handelsdage med kraftige kursfald og mange meget negative overskrifter fik mange private til at sælge stort ud – onsdag og torsdag lød nettosalget af aktier begge dage på 8,6 mio. kr., og fredag var nettosalget hele 31 mio. kr.,” siger han i en pressemeddelelse.

To dele

Han mener, at investorernes ageren siden 22. juli kan deles op i to. Fra den 22. juli og frem til tirsdag den 2. august var der ingen panikudsalg, men derimod indkøb af specielt large cap selskaber med større kursfald. Men dette billede ændredes.

”Efter den første periode med optimisme, så vi et tydeligt skift i stemningen hos private investorer i den anden del. I takt med at kursfaldene eskalerede, og værdien af mange privates investeringer hurtigt mindskede, så vi, at mange private havde meget svært ved at sidde stille i båden og i stedet anvendte salgsknapperne flittigt. Specielt fredag så vi, at mange private ikke blot valgte at sælge enkelte aktier, men derimod samtlige aktier i porteføljen. Det kan være en meget farlig strategi, da risikoen for at gå glip af den optur, som kraftige kursfald ofte efterfølges af, er stor,” siger Max Gandrup i meddelelsen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også