FinansWatch

Pengehungrende banker i rentekrig

En kamp om danskernes indlånskroner har i løbet af året sendt de højeste indlånsrenter op med ca. 25 pct.

Foto: NDAHL TORBEN

Bankerne kæmper hårdere end længe om danskernes indlånskroner.

Alene siden årsskiftet er den højeste mulige indlånsrente på penge bundet i tre måneder steget fra 2,25 pct. til 2,8 pct. Stigningen er den direkte konsekvens af en skærpet kamp om indlånskronerne, lyder det fra flere sider i dagbladet Børsen.

"Det er en meget høj rente når man ser på den relativt korte bindingsperiode. Den eneste forklaring, der næsten kan være på den er, at bankerne har brug for fundingen. De banker, der tilbyder de højeste renter, er som oftest de banker, der har den største udfordring med indlånsunderskud,” siger analytiker Nicholas Rohde fra Niro Invest til avisen.

"Det har været de svageste banker, eksempelvis Fjordbank, som har tilbudt de højeste renter. De har ganske enkelt brug for en bedre balance mellem ind- og udlån. Og det er de så villige til at betale kunderne en høj rente for."

I Mybanker.dk mener adm. direktør John Norden ligefrem, at der udbrudt regulær rentekrig mellem de banker, der har store huller mellem indlånet og udlånet.

"De markante stigninger er især på de korte bindingsperioder. Det er et signal om, at rentekrigen optrappes. Det kommer direkte til fordel for kunderne," siger John Norden til Børsen.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs