FinansWatch

ECB vil gribe markant ind på markederne

Eurozonens centralbanker har som reaktion på den eskalerende gældskrise og for at beskytte Italien og Spanien besluttet at gribe markant ind på markederne, oplyser en bankkilde efter ECB's telefonmøde søndag.

Embedsmændene, der deltog i konferencen, har ifølge kilden nøje overvejet situationen i Italien og Spanien. ECB vil efter alt at dømme reagere ved at opkøbe statsobligationer i eurozonens tredje og fjerde største økonomier. Bankcheferne bemærkede sig også den fælles erklæring fra Frankrig og Tyskland, som understreger de to landes engagement i EU's finansielle reformer.

"Eurosystemet vil meget markant gribe ind på markederne og reagere på en væsentlig og sammenhængende måde," siger bankkilden og tilføjer, at ECB vil udsende en erklæring om kort tid.

Skridtet skal have til formål at hjælpe med at holde markederne i skak efter fredagens historiske nedgradering af den amerikanske kreditvurdering, som kom på toppen af eurozonens omfattende gældskrise, indtil EU's egen redningsfond er i stand til at overtage.

I stand til køb

Tyskland og Frankrig har tidligere sagt i en erklæring, at EFSF-redningsfonden snart vil være i stand til at opkøbe statsobligationer fra de gældsplagede lande Italien, Spanien, Grækenland, Portugal og Irland.

ECB-chef Jean-Claude Trichet havde ifølge andre kilder ønsket, at det politiske Styrelsesråd skulle have truffet en beslutning om at købe italienske obligationer, efter at premierminister Silvio Berlusconi fredag bebudede en fremskyndelse af økonomiske reformer.

En af kilderne siger, at Styrelsesrådet også vil drøfte mulige redningsforanstaltninger for at skaffe likviditet, der skal hindre en fastfrysning af pengemarkederne.

Eurosystemet består af ECB og de nationale centralbanker i de 17 lande, der har euro som fælles valuta.

RITZAU FINANS

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs