FinansWatch

Aktier: Pres på europæiske banker

De store europæiske aktieindeks ligger mandag eftermiddag med mindre blandede bevægelser, efter kreditvurderingsbureauet Moody's har sænket sin rating på Grækenland, hvilket rammer bankerne.

Det irske lavprisflyselskab Ryanair har aflagt regnskab for første kvartal, og her skuffede resultatet.

Det britiske FTSE 100 indeks falder 0,2 pct. til 5924, mens det tyske DAX 30 indeks taber 0,1 pct. til 7318. Det franske CAC40 indeks ligger marginalt højere i 3844.

"Løsningen på den amerikanske gældskrise vil komme i sidste øjeblik. Vi ser ikke et dybt salg af aktierne, og det kan måske skyldes, at nogle investorer faktisk ønsker at tage lidt risiko på antagelsen om, at amerikanerne kommer frem til en løsning," siger researchchef Jeremy Batstone Carr fra Charles Stanley & Co. til Bloomberg News.

Irske Ryanair ligger 1,5 pct. lavere i 3,4 euro, efter lavprisflyselskabet har aflagt sit regnskab for første kvartal. Regnskabet fra konkurrenten Easyjet havde øget forventningerne til Ryanair, som fik en omsætningsfremgang på 29 pct. til 1,16 mia. euro i første kvartal, hvilket var lidt over forventningerne på 1,15 mia. euro. Overskuddet efter skat steg til 139,3 mio. euro fra 93,7 mio. euro sammenlignet med analytikernes forventninger på 155 mio. euro. Ryanair fastholder overskudsforventningerne på 400 mio. euro i 2011/12.

De europæiske banker har det svært i mandagens handel, efter Grækenland har fået nedjusteret sin kreditvurdering af Moody's til Ca fra Caa1, hvilket sker efter hjælpepakken blev vedtaget i sidste uge. Yderligere har amerikanerne endnu ikke fundet en løsning på USA's gældsloft, hvilket også er medvirkende til pres på bankerne. Tyske Commerzbank taber 2,0 pct. til 2,8 euro, britiske Barclays falder 4,0 pct. til 230,0 pence og franske BNP Paribas ligger 2,7 pct. lavere i 47,5 euro.

Franske Air France-KLM falder 1,4 pct. til 9,8 euro. Europas største flyselskab har indgået en arbejdsreformaftale med fagforeningerne for kabinepersonalet, og som følge heraf vil alle flyvninger i næste weekend afgå planmæssigt.

(Ritzau Finans)

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs